مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
گوشت مغز ران: 500 گرم
نخود: 400 گرم
تخممرغ: یک عدد
پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
سرکه: یک دوم لیوان
شیره انگور: یک دوم لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
برای داخل کوفته ها:
خرمای هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک، گردو و یک عدد تخم مرغ آب پز
طرز تهیه:
* نخود را به مدت 12 ساعت خیس کنید،
* سپس آن را با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید.
* بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخممرغ را نیز اضافه کرده و حدود 10 دقیقه کاملا ورز دهید.
* از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر شده است به همراه یک قاشق چایخوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید.
* در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با کمی روغن و رب گوجهفرنگی کمی تفت دهید. 2 لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.
* سپس کوفتهها را یکی یکی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفتهها سفت و بسته شوند. حالا شعله را ملایم نموده تا مغز کوفتهها نیز بپزد.
* بعد از 20 دقیقه سرکه و شیره را با هم ترکیب کنید و به سس کوفتهها اضافه کنید و 10 دقیقه زمان بدهید تا کوفتهها طعم سرکه شیره را بگیرند.
انرژی کل: 3000 کیلوکالری
ماهنامه دنیای تغذیه